Toplantı, Şube Müdürü Mesut Kaş'ın yeni müfredat taslağıyla ilgili bir sunum yapmasıyla başladı. Kaş, uzun bir hazırlık sürecinin ardından kamuoyunun görüşüne sunulan yeni müfredat taslağı hakkında detaylı bilgi verdi.
Sunumun ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, yeni müfredatın 1 haftalık askı süreci boyunca alınacak görüş ve önerilere göre revize edileceğini belirtti. Yener, tüm eğitim camiasının bu sürece katkı sağlamasının önemini vurgulayarak, "Bakanlığımız, katılımcı bir müfredat oluşturmak için hassas çalışmalar yürütüyor ve kamuoyunun görüşlerini aldıktan sonra sonuçlandıracak. Öğretmenlerimizin bu süreçteki görüş ve önerileri çok önemlidir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip olan bu çalışmaya katkıda bulunalım" dedi.
Yener, sürecin daha etkin bir şekilde duyurulması, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere daha anlaşılır bir şekilde aktarılması için okul müdürlerinden hassasiyet göstermelerini istedi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bütüncül bir eğitim yaklaşımını benimsediğini, beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle öğrencilere derinlemesine öğrenme imkanı sunduğunu belirten Yener, üniversite sınavında sorulan soruların tamamının öğrencilere dağıtılan ders kitapları ve müfredattan çıkacağını da belirtti.
Toplantının devamında, yaz tatili sürecinde okulların bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması için gereken hazırlıkların yapılması, yurt dışı gezilerinin düzenli bir şekilde takip edilmesi, pansiyonlardaki doluluk oranları, taşımalı eğitim, okullarda düzenlenecek törenler ve etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, öğrenci devam-devamsızlık takibi, LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından sunulan OGM Materyal platformunun etkin bir şekilde kullanılması ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen projelerin ildeki uygulamaları gibi konular ele alındı.
Muhabir : Süleyman ÖNK