Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Van'da 48 UMKE personeline 'arama kurtarma' eÄŸitimi verildi

Van'da 48 UMKE personeline 'arama kurtarma' eÄŸitimi verildi


Van'da AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen bir eğitimde, 48 Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) personeline depremde arama kurtarma eğitimi verildi.

Van'da 48 UMKE personeline 'arama kurtarma' eÄŸitimi verildi

 Bu eğitim, AFAD Başkanlığı'nın Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi çerçevesinde Van İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Eğitimde, Van, Ağrı, Hakkari ve Bitlis illerinde görevli UMKE personellerine "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" verildi.

Eğitim programı, ekip oluşumu, organizasyon, lojistik, intikal, güvenlik, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, personelin davranış prensipleri, raporlama ve geri bildirim, tahliye yöntemleri ve tahkimat uygulamaları, genel yapı ve hazmat bilgisi, kurtarma makinelerinin kullanımı gibi konuları kapsadı. 48 UMKE personeli, yapılan tatbikatlarla eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Tatbikatı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muahmmed Tosun, AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Mehmet Tatlı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Sevcan Sağlam ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Levent Bayram gibi yetkililer izledi.

Muhabir : Mustafa AYYÃœREK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi