BUÜ Teknofest Topluluğu'nun organize ettiği "Proje Sergisi" programı, yarışmalara katılacak eserlerin tanıtımı ve önemli konukların öğrencilerle buluşması gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Etkinlik, 21-22 Mayıs tarihleri arasında Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslan, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Bursa İl Sorumlusu Nurkan Karabulut ve çeşitli sektörlerden yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.
Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, TEKNOFEST organizasyonlarının her zaman heyecan verici olduğunu belirtti. Öğrenci projelerini incelediğini ve yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Üniversite olarak ilk defa bir proje sergisi düzenliyoruz. Geçmiş yıllarda öğrencilerimizle buluşur ve kısmi konuşmalar yapardık. Ancak bu sefer daha kapsamlı bir etkinlik düzenlemek istedik ve projelerin aşamasını görmek istedik. Sergilenen eserleri inceledik, takım üyeleriyle çalışmaları hakkında tartıştık ve eksikliklerini veya taleplerini dinledik. Gördüklerimiz bizi çok mutlu etti. Araştırma üniversitesi liginde ciddi bir rekabet var. Bu rekabet daha çok bilim, mühendislik ve tıp alanlarında gerçekleşiyor. Biz bu alanlarda rakiplerimizden aşağı değiliz. Akademik ve bilimsel çalışmalarımız önemli bir ivme kazanıyor. Öğrencilerimizin ürettiği projeler de bizim için bir kazanım olacak. Bu anlamda her bir çalışmadan ve projeden gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.
Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslan, şirket hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Uslan, 20 üniversiteyle işbirliği protokolleri imzaladıklarını ve 8 üniversitede Ar-Ge ofisi açtıklarını belirtti. Ayrıca, 101 üniversiteyle stajyer mühendis programları yürüttüklerini vurguladı. Bursa Uludağ Üniversitesi ile de hem Ar-Ge ofisi açtıklarını hem de işbirliği protokolleri imzaladıklarını söyledi.
Prof. Dr. İbrahim Uslan, Kaan adlı projenin ilk uçuş deneyimini anlatarak, havacılık sektöründe ilk uçuşların genellikle başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti. Ancak Kaan'ın ilk uçuşunda büyük bir heyecan yaşandığını ve 2 bin mühendisin duygulandığını ifade etti. Uslan, başarı için inanç, niyet ve azmin önemine değindi ve bu unsurların varlığında başarının geleceğini söyledi.
Program, öğrenci stantlarınıngezilmesi, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Bursa Uludağ Üniversitesi'nin TEKNOFEST için gerçekleştirdiği bu etkinlik, öğrencilerin projelerini sergileme fırsatı bulduğu ve sektörden önemli isimlerle etkileşimde bulunduğu bir platform olarak ön plana çıktı. Üniversitenin diğer üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalaması ve Ar-Ge çalışmalarına önem vermesi de dikkat çeken noktalardan biriydi.
Muhabir : İrfan Üstün