Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran çete çökertildi

Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran çete çökertildi


Bursa'da sahte genç kız profilleri açarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran bir çete, yapılan operasyonla çökertildi.

Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran çete çökertildi

Dolandırıcıların kullandıkları tuzaklama mesajları ortaya çıktı ve 8 farklı ilde eş zamanlı operasyon düzenlenerek 9 kişi gözaltına alındı.

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli şahısların sahte genç kız profilleri aracılığıyla toplamda 609 bin lira dolandırma olayının ardından harekete geçti. Polis, fiziki ve teknik takip başlattı.

Dolandırıcıların, sahte genç kız profilleriyle önce kurbanlarına "Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?" şeklinde mesaj attığı belirlendi. Daha sonra çete üyelerinin kendilerini genç kızın babası olarak tanıtarak telefondaki kişileri tehdit ettiği, başka bir çete üyesinin ise avukat, uzlaştırmacı veya savcı olarak tanıtıldığı tespit edildi.

Çete üyelerinin, kurbanlarına "yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın" gibi yalanlarla korku saldıkları ve bu şekilde tuzaklarına düşürdükleri ortaya çıktı. Dolandırıcı çete üyelerinin, 4 kişiden toplamda 609 bin lira dolandırdıkları belirtildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı tamamladıktan sonra şüphelileri yakalamak için operasyon düzenledi. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 8 ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve sim kartı, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ve 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından çete üyelerinden 7'si Bursa'da adliyeye sevk edildi, A.K. Hakkari'de ve Y.B. ise Bingöl'de adliyeye sevk edildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi