Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Sahte basın kartı ile polisi kandıracaktı: Yakalanan sahtekarın 11 suç kaydı ve aranması çıktı

Sahte basın kartı ile polisi kandıracaktı: Yakalanan sahtekarın 11 suç kaydı ve aranması çıktı


İstanbul'da aranan ve 11 suç kaydı bulunan bir şüpheli, sahte araç plakası ve sahte basın kartları kullanarak polisi atlatmaya çalışırken Edirne'de yakalandı.

Sahte basın kartı ile polisi kandıracaktı: Yakalanan sahtekarın 11 suç kaydı ve aranması çıktı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, bir haber merkezinin bildirimi üzerine 34 KIF 377 plakalı aracın tescil kaydının olmadığını tespit etti. Kocasinan Mahallesi Talatpaşa Caddesi'nde bir kavşakta uygulama yaparken aracı durduran ekipler, yapılan inceleme ve sorgulamalar sonucunda aracın plakasının sahte olduğunu ve gerçek plakanın 34 EME 485 olduğunu belirledi.

Araç sürücüsü olan U.K. isimli şüphelinin İstanbul Bakırköy'de Ailenin Korunması İnfaz Masası tarafından arandığı ve ayrıca 11 farklı suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Şüpheli ayrıca sahte basın kartları kullanarak polis ekiplerini atlatmaya çalıştı, ancak polis tarafından yakalandı.

Araç sürücüsüne "sahte plaka takmak ve kullanmak" ile "muayene süresi geçtiği halde trafikten men edilen aracı, verilen izin süresinin sonunda muayenesini yaptırmadan trafiğe çıkarmak" suçlarından toplamda 35.305 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Araç ise yediemin otoparkına teslim edildi. Şüpheli U.K., adli işlemlerin takibi amacıyla hırsızlık ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Bu olayın ardından şüpheli, yargı süreciyle ilgili olarak ilgili makamlar tarafından soruşturulacak ve gerekli hukuki işlemler yapılacaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi