Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kuşadası’nda UNESCO onaylı eğitim programı MUNACS’24 başladı

Kuşadası’nda UNESCO onaylı eğitim programı MUNACS’24 başladı


Kuşadası'nda düzenlenen MUNACS 24 adlı eğitim programı, öğrencilerin gerçek bir Birleşmiş Milletler delegesi gibi giyinip, fikir alışverişinde bulundukları bir etkinliktir.

Kuşadası’nda UNESCO onaylı eğitim programı MUNACS’24 başladı

Program, Amerikan Kültür Kolejleri Genel Merkezi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlik, yapay zekanın etik ve sürdürülebilirlik boyutlarını ele alarak öğrencilerin uluslararası ilişkiler, diplomasi ve küresel sorunlar hakkında bilgi edinmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Programa 22 farklı okuldan yerli ve yabancı 200'den fazla öğrenci katılmaktadır. Ayrıca öğretmenler ve akademisyenler de etkinlikte yer almaktadır. Program, üç gün boyunca devam etmekte olup öğrenciler ülke delegeleri olarak Birleşmiş Milletler'deki komisyonları temsil eden çeşitli komitelerde yer alacaklardır.

Katılımcı öğrenci delegeler, yapay zekanın etik ve sürdürülebilirlik boyutlarını ele alarak temsil ettikleri ülkelerin görüşlerini yansıtacaklardır. Konferanslar sırasında yapay zekanın insanlık için sunduğu fırsatlar ve riskler tartışılacak, yenilikçi çözümler üretilmeye çalışılacak ve uluslararası iş birliğinin önemi vurgulanacaktır. Bu süreçte öğrenciler, uluslararası ilişkiler, diplomasi ve küresel sorunlar hakkında bilgi edinirken, problem çözme, eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini de geliştirme imkanı bulacaklardır.

MUNACS 24, öğrencilerin küresel sorunlara çözüm bulmak için işbirliği yapmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda program, öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Konferansın sonunda yazılacak olan sonuç bildirgesi, Unesco Milli Komisyonu'na iletilmek üzere Paris'e gönderilecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi