Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Jandarma dron ile havadan denetliyor

Aksaray'da trafik jandarması ekipleri, trafik kazalarının azaltılması ve önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Jandarma dron ile havadan denetliyor

Bu kapsamda, kara yolları ve köy yollarında trafiği dronlar aracılığıyla havadan denetlemektedirler. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, ilçe, belde ve köy yollarında görev yaparak, kural ihlali yapan sürücüleri dronlarla takip ederek tespitlerini yapmaktadır.

Dronlar, metrelerce uzaktan sürücülerin kural ihlallerini tespit etmek için kullanılmaktadır. Işık ihlali, emniyet kemeri kullanımı, cep telefonuyla konuşma, uygunsuz şerit kullanımı, hatalı şerit değiştirme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, araç takip mesafesi, okul ve yaya geçidi önceliği gibi konularda kural ihlali yapan sürücüler havadan dronlarla tespit edilmekte ve uygulama noktasına yönlendirilmektedir. Uygulama noktasında, sürücülere uyarılar yapılarak cezai işlem uygulanmaktadır.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarının azaltılması ve halkın güvenli bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerine hassasiyetle devam edeceklerini belirtmiştir. Bu tür havadan denetim çalışmaları, trafik güvenliğine katkıda bulunmak ve trafik kurallarının uygulanmasını sağlamak amacıyla önemli bir adımdır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi