Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İstanbul ve Tekirdağ'da konkordato dolandırıcılığı operasyonu: 9 gözaltı

İstanbul ve Tekirdağ'da konkordato dolandırıcılığı operasyonu: 9 gözaltı


İstanbul ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen bir operasyonda, konkordato dolandırıcılığıyla 200 milyon liralık vurgun yapan 9 kişilik bir şebeke çökertildi. Şebeke üyeleri arasında bağımsız denetçi ve emekli askeri personel de bulunuyordu. Operasyon sonucunda yurtdışı bağlantılı paravan şirketler deşifre edildi ve 200 milyon liralık vurgun ortaya çıkarıldı.

İstanbul ve Tekirdağ'da konkordato dolandırıcılığı operasyonu: 9 gözaltı

Soruşturma, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldü. Şebekenin liderinin Mustafa A. olduğu tespit edildi. Şebeke, Tekirdağ'da faaliyet gösteren bir şirketin ismiyle yurtdışında paravan şirket kurarak dolandırıcılık işlemlerini gerçekleştiriyordu. Şebeke, çek karşılığı mal alarak ve bankalardan ardışık kredi çekerek yaklaşık 200 milyon lira tutarında vurgun yapmıştı.

Dolandırıcılar, elde ettikleri haksız kazancı alacaklılardan kaçırmak için rüşvet karşılığında sahte bağımsız denetim raporu ve konkordato makul güvence raporu alıyorlardı. Bu sahte raporlarla mahkemeleri yanıltarak usulsüz konkordato ilan ediyorlar ve kamunun finansal problem yaşayan şirketleri ekonomiye kazandırmak adına uygulanan destekleyici hükümleri suiistimal ediyorlardı. Elde ettikleri haksız kazancı muvazaalı gayrimenkul devirleri ve sahte muhasebe kayıtlarıyla yurtdışında kurdukları paralel şirketlere aktarıyorlardı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda silahlar, mermiler, dokümanlar ve sahte raporlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Şebeke lideri adli kontrol kararıyla tutuklandı, diğer altı üye ise serbest bırakıldı.

Bu operasyon, mali suçlarla mücadele kapsamında önemli bir adımdır ve dolandırıcılık faaliyetlerine karşı ciddi bir soruşturma yürütülmüştür. Dolandırıcılık olaylarına karşı etkin önlemler alınması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması, finansal güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi