Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Gaziantep'te 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL ceza

Gaziantep'te 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL ceza


Gaziantep'te jandarma ekipleri, aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen yerli radar denetimlerinde 135 araç sürücüsüne toplam 331 bin 650 TL para cezası kesti.

Gaziantep'te 135 araç sürücüsüne 331 bin 650 TL ceza

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, hız ihlallerini tespit etmek için yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yapay zekâ destekli MEDAR MTS radarını kullanarak denetimlerini sürdürüyor. Bu radar, hız yapan araçların türünü, şeridini ve konumunu belirleyip, hız ihlali yapan araçların fotoğraf ve video kaydını alarak suç tespiti yapabiliyor.

Son denetimlerde bin 550 araç ve sürücüsü kontrol edildi ve hız ihlali yapan 135 sürücüye toplam 331 bin 650 TL para cezası uygulandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, bu radar sistemi sayesinde hız kaynaklı trafik kazalarının azalacağını ve vatandaşların güvenli seyahat etmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Jandarma, "Söz Konusu İnsan İse, Trafikte 1 Can Kaybı Bile Fazladır" mottosuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi