Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, ‘Salih Amel'i anlattı

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, ‘Salih Amel'i anlattı


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi'nde görevli olan Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, Eskişehir'de bir konferans salonunda "Salih Amel Nedir?" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, ‘Salih Amel'i anlattı

Bu söyleşi, Eskişehir Mezunları ve Eskişehir'den Yetişenler Vakfı (ESVAK) Eskişehir Şubesi Başkanı Dt. Ozan Köroğlu tarafından düzenlendi. Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu'nun "Salih Amel Nedir?" başlıklı söyleşi, katılımcıların ilgisini çekti. Programa ESVAK Merkez Mütevelli Heyeti Üyeleri, Osmanlı Ocakları, Hamidiye Ocakları, Kızılelma Turan Derneği ve Anfibir Grubu Başkanları da katıldı.

Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, "Salih Amel", Kur'an'da iman kavramıyla birlikte ele alınan bir kavram olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Bu kavramın iman etmiş kişilerin özellikleri arasında anıldığını belirtti. Kur'an'da "salah" kökünün hem yapan kişiyi nitelendiren hem de yapılan davranışları tanımlayan bir sıfat olarak karşımıza çıktığını ifade etti. "Salih" sıfatının, bir kişi için kullanıldığında, kendi durumunu düzeltip başkalarının örnek alabileceği düzeyde iyi yaşayan bir kişi anlamına geldiğini söyledi. "Salih Amel"in karşıt anlamının "su-i amel" yani kötü amel olduğunu vurguladı. İnsan kendi istek ve arzularını öne çıkardığında bazı şeylerin yanlış gidebileceğini belirtti. Bu düzenlemelerin yapılabilmesi için "Salih Ameller"e ihtiyaç olduğunu ifade etti. İnsanın hem iyilikler yapma kapasitesine sahip olduğunu hem de açgözlü ve tamahkâr olduğunu söyledi. İnsanın Şeytana uyması ve Allah'ın koyduğu düzeni bozma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Bu nedenle insanlığın peygamberler aracılığıyla uyarıldığını belirtti. "Salih Amel"in ortaya çıkabilmesi için kişinin iman etmesinin gerekliliğine değindi. İman eden bir kişinin, kayıtsız şartsız Allah'ın kararlarına uyması gerektiğini söyledi. İman etmeyen bir kişi de iyi şeyler yapabilir, ancak iman etmeyenlerin ürettikleri iyiliklerin "Salih Amel" kapsamına girmediğini ifade etti.

Programın sonunda, Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu'na bir plaket takdim edildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi