Sendika üyelerine yönelik olarak yapılan anketle 4 bin 630 üyenin görüşleri ve önerileri alınmış ve bu doğrultuda analizler yapılmıştır.
Açıklamada, öğretim programlarının toplumsal gelişim ve gerçeklere uygun olması, değer aktarımına katkıda bulunması ve pedagojik gereklilikleri karşılaması gerektiği vurgulanmıştır. Mevcut öğretim programlarının genellikle sınırlı bir içeriğe sahip olduğu, değer eğitiminin sistematik bir şekilde ele alınmadığı ve değerlerin sadece bilişsel boyutta kaldığı ifade edilmektedir.
Açıklamada, değerler eğitiminin sadece belirli derslerle sınırlı olmaması gerektiği vurgulanarak, değerlerin tüm derslerde verilmesi ve okuldaki genel atmosfere yansıtılması gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca, değerlerin duyuşsal alanla ilişkilendirilmesi ve beceri boyutunun ihmal edilmemesi gerektiği ifade edilmiştir.
Eğitim Bir-Sen Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat Taslağı'na yönelik çalışmalarını ve emeklerini takdir ettiğini belirtmiş ve milli, manevi ve evrensel değerlere önem veren, öğrencilerin bütün gelişim alanlarını destekleyen nitelikli bir müfredat oluşturulmasını temenni etmiştir.
Muhabir : Süleyman ÖNK