Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bursa AFSİAD'dan özel okullara 'eğitim kampüsü' önerisi

Bursa AFSİAD'dan özel okullara 'eğitim kampüsü' önerisi


Bursa AFSİAD Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım, özel okulların çoğunluğunun Nilüfer ilçesinde bulunduğunu ve bu durumun çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini belirterek, eğitim kampüslerinin şehrin batı ve doğusuna dağıtılmasını önerdi. Yıldırım, bu şekilde trafik yükünün dengelenebileceğini ifade etti.

Bursa AFSİAD'dan özel okullara 'eğitim kampüsü' önerisi

Bursa genelinde 180-190 civarında özel okul olduğunu belirten Yıldırım, bu okulların %80'inin Nilüfer bölgesinde yer aldığını ve şehrin batı yakasında bir yoğunlaşma olduğunu söyledi. Bu durumun özellikle okul servisleri trafiğini olumsuz etkilediğini ve yerel yöneticiler tarafından da trafik sorunu olarak dile getirildiğini belirtti. Ayrıca, özel okulların çevresindeki kırtasiye ve sosyal faaliyetlerin ekonomiye katkısının şehrin geneline yayılamadığını ifade etti.

Yıldırım, bu sorunların çözümü için Bursa'nın batı ve doğusuna özel eğitim kampüsleri kurulabileceğini önerdi. Bu sayede özel eğitimde rekabetin artacağını ve eğitim kalitesinin yükseleceğini, aynı zamanda trafik sorununun da hafifleyeceğini belirtti. Örnek olarak, sürücü kurslarında olduğu gibi özel okullara nüfusa oranlı izin verilmesini önerdi. Ayrıca, özel okulların genel olarak tam kapasiteyle çalışamadığını ve devlet okullarına olan talebin arttığını belirterek, devlet tarafından özel okullara yönelik teşviklerin düşünülmesini ve bu sayede özel okulların doluluk oranının artacağını ve nitelik sorununun çözüleceğini ifade etti.

Yıldırım, özel okulların eğitim sektöründe önemli bir istihdam sağladığını ve bu kurumların ayakta kalması ve daha iyi eğitim verebilmesi için gerekli şartların oluşturulmasının ülkenin çıkarına olacağını vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi