Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Anadolu Üniversitesi yapay zeka odaklı çalışmaları ile öne çıkacak

Anadolu Üniversitesi yapay zeka odaklı çalışmaları ile öne çıkacak


- Prof. Dr. Necip Serdar Sever: - “Yapay zeka sadece bir uygulama aracı olarak kalmamalı” - "Yapay zeka çalışmaları Eskişehir’i çekim merkezi haline getirecektir”

Anadolu Üniversitesi yapay zeka odaklı çalışmaları ile öne çıkacak

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Prof. Dr. Necip Serdar Sever başkanlığında yapay zeka kullanımının sadece uygulamalarda sınırlı kalmaması gerektiğini, aynı zamanda bir eğitim tasarım aracı olarak da kullanılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Sever, dijitalleşme sürecinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nde yıllar önce başladığını vurgulayarak, bölüm içerisinde artırılmış gerçeklik laboratuvarı kurduklarını ifade etti. Sever, bu laboratuvarın reklamların dijital ortama aktarılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, "Bu laboratuvar aracılığıyla uygulama odaklı iki önemli doktora tezi ürettik. Artırılmış gerçeklik çalışmalarımızla birlikte bu iki kavramın hayatımıza girdiğini fark ettik: oyunlaştırma ve yapay zeka. Tezlerimi üretirken, uygulamaya çeşitli farklı boyutları dahil etmemiz gerektiğini fark ettik. Şu anda özellikle reklam alanında özel sektör reklam ajanslarıyla protokollerimiz ve iş birliklerimiz bulunuyor. Bölümümüzde yapay zeka temelli reklam araştırma laboratuvarımız bulunuyor ve burada yapay zeka tarafından tasarlanan reklam medya ölçüm ürünleri de dahil olmak üzere reklamın her alanı için ürünler tasarlıyoruz. Şu anda bu laboratuvarda dört öğrencimiz istihdam edilmektedir" dedi.

Anadolu Üniversitesi'nde geliştirilen proje uluslararası tanınırlık kazandı
Prof. Dr. Sever, yapay zekanın eğitim boyutuna da değindi. "2017-2018 yılları arasında başlattığımız, doktora öğrencimiz Sezer Aksoy tarafından yürütülen 'Umut Doğsun' adlı uluslararası bir projeyi hayata geçirdik. Proje, göçmen çocuklarının eğitimini sağlamak ve topluma entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla özellikle sosyal medya araçları üzerinden yürütüldü. Göçmen çocuklara yönelik eğitim modüllerinin tasarlanması üzerine bir eğitim boyutu olduğunu görüyoruz. Aksoy, o dönemde göç sorunu olan Kolombiya'da misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Proje, oradaki duruma da ışık tuttu, sunumlar yapıldı ve Lüksemburg ve Viyana'da büyük ilgi ve ödüllerle karşılandı. Bu projenin sonucunda kısa filmler de üretildi ve çeşitli yarışmalarda gösterime sunuldu. Tüm bunlar yapay zekanın bir eğitim tasarım aracı olarak kullanılması gerektiğini açıkça ortaya koydu" şeklinde konuştu.

"Yapay zeka sadece bir uygulama aracı olmamalı"
Bu noktada Prof. Dr. Necip Serdar Sever, yapay zekanın önemine vurgu yaparak, yaklaşan projeler hakkında bilgi verdi. Sever, "Yapay zeka gerçekten bir eğitim tasarım aracı olarak tasarlanmalı ve sadece bir uygulama aracı olarak kalmamalıdır. Anadolu Üniversitesi bu konuda öncüdür

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi