Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Van YYÜ’ne YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi

Van YYÜ’ne YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite edilen "YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi"ni almıştır.

Van YYÜ’ne YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi

Belgenin takdimi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu'nda gerçekleşen Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda yapılmıştır. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yükseköğretim sistemi hakkında bilgiler vermiş ve üniversitelerin kalite süreçlerine vurgu yapmıştır.

Prof. Dr. Özvar, Türkiye'de 7 milyon öğrenci ve 185 binden fazla akademik personelin bulunduğunu belirterek, üniversitelerin yüzde 35'inde kurumsal akreditasyon olduğunu ifade etmiştir. Ancak daha ilerlemesi gereken adımlar olduğunu söyleyen Özvar, 2027 yılına kadar üniversitelerin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını beklediklerini dile getirmiştir. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından program bazında akreditasyonların gerçekleştirildiğini belirtmiştir.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, YÖKAK Akreditasyon Belgesi'nin üniversitenin kalitesini tescillediğini söyleyerek, bu başarının üniversite için büyük bir başarı olduğunu ifade etmiştir. Rektör Şevli, Van YYÜ'nün kalite komisyonu, kalite koordinatörlüğü ve dış paydaşlarının emeklerine teşekkür etmiştir. Ayrıca, üniversitenin her zaman ilerlemeyi hedefleyen bir kurum olduğunu vurgulayarak, akreditasyon sayısını artırmak için çalışmalarının devam edeceğini belirtmiştir.

Programa Van YYÜ Kalite Komisyonu Üyeleri, Kalite Koordinatörü, öğrenciler ve diğer katılımcılar da iştirak etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi