Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Van YYÜ’den gururlandıran başarı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2 yıl süreyle kurumsal akredite olmaya hak kazanmıştır.

Van YYÜ’den gururlandıran başarı

Akreditasyon belgesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'ye verilmiştir. Rektör Şevli, belgeyi alan akademik ve idari personel ile bir araya gelmiş ve bir konuşma yapmıştır.

Rektör Şevli, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı'nın 2+3 olarak tamamlanan akreditasyon sürecini başarıyla geçtiğini ve bu konuda büyük mutluluk duyduklarını ifade etmiştir. Ayrıca, üniversitenin geçtiğimiz yıl kurumsal olarak 2 yıl süreyle akredite edildiğini hatırlatmıştır. Bu sefer ise iki lisans programlarının akredite edildiği için çok mutlu olduklarını belirtmiştir. Rektör Şevli, eğitim fakültesinin güçlü bölümlere sahip olduğunu ve akreditasyon sürecinde geriye dönük bir değerlendirme olduğu için bu iki bölüme odaklandıklarını söylemiştir. Ayrıca, lisans ve ön lisans programlarının da akredite olması için çalışmaların devam ettiğini ve tıp fakültesinin de akreditasyon sürecinde sona yaklaştıklarını belirtmiştir.

Rektör Şevli, Müzik Eğitimi ve Resim-İş Eğitimi akreditasyonunun Van YYÜ için örnek teşkil eden bir başarı olduğunu dile getirmiş ve bu süreçte emeği geçenlere teşekkürlerini iletmştir. Ayrıca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey de konuşmalarda bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etmişlerdir.

Toplantı, akredite başvurusu yapılacak bölümlerle ilgili mevcut durumların ele alınmasıyla sona ermiştir. Van YYÜ'nün kurumsal akreditasyonu, üniversitenin kalite standartlarını yükseltme ve eğitim kalitesini artırma çabalarının bir göstergesidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi