Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Van YYÜ'de TÜBİTAK sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde, TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması'nın sergi açılışı gerçekleştirildi.

Van YYÜ'de TÜBİTAK sergisi

Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden gelen öğrencilerin katıldığı sergi, bölgedeki projelerin ayrıntılı olarak sunulduğu ve jüri değerlendirmeleri sonucunda birinci olan projelerin ülke finaline gönderileceği bir etkinliktir.

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, program açılışında yaptığı konuşmada, bölge sergisinin öğrencilerin projelerini detaylı bir şekilde sunmaları ve jüri önünde savunmaları için düzenlenen bir organizasyon olduğunu belirtti. Projeler, bölge sergisi sırasında jüri üyeleri tarafından sözlü ve uygulamalı olarak değerlendirilecek ve ardından yapılacak olan ülke finalinde bölgeyi temsil edecek projeler seçilecektir.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın tebrik ve başarı temennilerinin okunmasının ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, sergilenen projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. Rektör Şevli, Van bölgesindeki illerden ve okullardan gelen öğrencilerin bu program sayesinde bir araya gelerek tanışma, kaynaşma, arkadaşlık kurma, kültürel ve bilimsel paylaşımlarda bulunma imkanı elde ettiklerini ifade etti. Sergiye davet edilen projelerin sahiplerini, öğretmenlerini ve ailelerini kutlayarak destekleri için teşekkür etti.

Van YYÜ Mühendislik Fakültesi sergi salonunda düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi, jüri üyelerinin bilgilendirmeleriyle 3 gün boyunca devam edecek ve 25 Nisan Çarşamba günü ödül töreniyle sona erecektir. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Murat Kayri, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katılmıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi