Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Van YYÜ’de ‘İnnovan Fikir Maratonu’ düzenlendi

Van YYÜ’de ‘İnnovan Fikir Maratonu’ düzenlendi


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İnnovan Girişimcilik Merkezi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle "İnnovan Girişimcilik Fikir Maratonu" düzenledi.

Van YYÜ’de ‘İnnovan Fikir Maratonu’ düzenlendi

Bu maraton, Van YYÜ'de yenilikçi girişim fikri olan bireyler ve takımlar için gerçekleştirildi. Maratona üniversite öğrencileri ve 18-35 yaş aralığındaki girişimci adayları katıldı.

Fikir maratonu, İnnovan Girişimcilik Merkezi'nde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, kendi girişim fikirlerini iş modellerine dönüştürmek isteyen takımları ziyaret etti. Ön eleme sonrası 20 takım, 2 günlük fikir maratonuna katılmaya hak kazandı. Teknoloji, tarım, afet yönetimi, eğitim, hayvancılık, gıda güvenliği, sağlık, gayrimenkul ve bilim alanlarında yenilikçi girişim fikirleri bu aşamada yer aldı. Girişimci adaylarına, fikirlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için 2 gün boyunca destek sağlandı.

İnnovan Girişimcilik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erol Kına ve girişimcilik uzmanlarından bilgi alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, takımların sunumlarını jüri üyeleriyle birlikte dinledi. Jüri üyeleri, akademisyenler ve paydaş kurum uzmanlarından oluşuyordu. Puanlama sonrasında en başarılı 10 girişim fikri veya takımın İnnovan Girişimcilik Merkezi Ön Kuluçka Programı'na katılmaya hak kazanması planlanıyor. Baydaş, ilk 3 dereceyi alan girişim fikri sahiplerine veya takımlara çeşitli ödüllerin verileceğini belirtti.

Ön Kuluçka Programı'na katılmaya hak kazanan girişimci adaylarına 3 aylık eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmeti sunulacak. Programın sonunda, girişimci adaylarının fikirleri ticari olarak uygulanabilir hale getirilerek mezun edilecekler. Ön Kuluçka Programı'na katılan girişimci adaylarına, yeni nesil girişimcilik alanında ihtiyaç duyabilecekleri temel eğitimler, ortak çalışma alanları ve ağ desteği gibi imkanlar sunulacak.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi