Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversite Adaylarından SANKO Üniversitesi’ne ziyaret

Üniversite Adaylarından SANKO Üniversitesi’ne ziyaret


Gaziantep Akkent Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite atmosferini deneyimlemek ve eğitim hakkında bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etmişlerdir.

Üniversite Adaylarından SANKO Üniversitesi’ne ziyaret

Ziyarete, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenleri eşlik etmiştir.

Öğrencilere, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Çetin, SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Arş. Gör. Seren Kurtgil, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Arş. Gör. Pınar Kuyulu Haksal, Hemşirelik Bölümünden Arş. Gör. Ebru Karaaslan ve SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ tarafından sunum yapılmıştır. Bu sunumda, üniversitenin deneyimli akademik kadrosu, öğrencilerle gerçekleştirdikleri projeler, faaliyet alanları, bölüm dersleri, klinik uygulama sahaları ve meslek istihdam imkanları hakkında bilgi verilmiştir.

Öğretim elemanları, üniversitenin kendi hastanesinin olmasının öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulamışlardır. Öğrencilerin, meslekleriyle ilgili uygulamaları hastanede gözlemleme imkanı bulduklarını ve bu sayede tecrübe kazandıklarını belirtmişlerdir. Bu durumun, öğrencilerin çalışma hayatlarında da büyük kolaylık sağladığına değinilmiştir.

Sunumun ardından öğrencilere laboratuvarları tanıtan Laboratuvar Sorumlusu Özlem Topçu eşlik etmiştir. Ayrıca, Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Mehmet Türk, öğrencilere puan ve kontenjanlar, sunulan burs olanakları ve kütüphane hakkında bilgi vermiştir.

Bu ziyaret sayesinde Gaziantep Akkent Anadolu Lisesi öğrencileri, SANKO Üniversitesi'nin akademik kadrosu, uygulama alanları ve olanakları hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı bulmuşlardır. Bu deneyim, üniversite hayatıyla ilgili daha iyi bir anlayış geliştirmelerine ve gelecekteki eğitim tercihlerine daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi