Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Safranbolu'da UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Tarihi İlçe, Bayram Tatilinde 468 Bin 265 Araç Trafik Aldı

Safranbolu'da UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Tarihi İlçe, Bayram Tatilinde 468 Bin 265 Araç Trafik Aldı


Safranbolu, Karabük ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan bir tarihi ilçedir.

Safranbolu'da UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Tarihi İlçe, Bayram Tatilinde 468 Bin 265 Araç Trafik Aldı

Osmanlı'nın parmak izini taşıyan, açık hava müzesi olarak nitelendirilen ve kendini koruyan bir kent olan Safranbolu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince 468 bin 265 aracın giriş çıkış yaptığı bir turistik yerdir. Bu süre zarfında, günü birlik ziyaretçilerle birlikte toplamda 1 milyon 400 bin turist ağırlanmıştır.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mart Ayı Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca Karabük'e 1 milyon 95 bin aracın giriş yaptığını belirtmiştir. Vali Yavuz, bu süreçte emniyet ve jandarma teşkilatı başta olmak üzere tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışarak hemşehrilerin ve ziyaretçilerin huzur ve güvenliğini sağlamıştır.

Vali Yavuz, Safranbolu ilçesine sadece giriş ve çıkış yapan araç sayısının 468 bin 265 olduğunu ifade etmiştir. Yoğun trafik akışına rağmen alınan tedbirlerle misafirlerin huzur ve güven içinde ağırlanarak şehirden uğurlandığını vurgulamıştır. Ayrıca, bayram tatili boyunca Karabük'ten yaklaşık 1 milyon 65 bin 761 aracın geçiş yaptığı da ölçümlenmiştir.

Bu dönemde meydana gelen yoğun trafik nedeniyle 28 maddi hasarlı trafik kazası ve 31 yaralamalı trafik kazası yaşanmıştır. Tek taraflı bir ölümlü trafik kazası da gerçekleşmiştir. Bayram tatili sırasında ise yaklaşık 34 bin 535 yolcu, 740 şehirlerarası otobüs ve 329 ilçeler arası minibüsle seyahat etmiştir. Trafik düzeni ve güvenliğiyle ilgili olarak ise 16 bin 383 araç denetlenmiş ve 21 bin 552 kişinin sorgulama ve kontrolü yapılmıştır.

Vali Yavuz, İçişleri Bakanlığı talimatıyla alınan bayram tedbirleri kapsamında emniyet, jandarma, itfaiye, sağlık teşkilatı, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi çalışanlarına teşekkür etmiştir.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi