Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Muş’ta çocuklara trafik eğitimi verildi

Muş’ta çocuklara trafik eğitimi verildi


Muş İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, "Kara Yolu Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında çocuklara trafik kuralları hakkında eğitim vermek amacıyla Orgeneral Arif Çetin Trafik Eğitim Parkı'nda bir etkinlik düzenlemiştir.

Muş’ta çocuklara trafik eğitimi verildi

Bu etkinlikte öğrencilere karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve üst geçitlerin önemi, kontrollü ve kontrolsüz hemzemin geçişlerde uyulması gereken kurallar gibi konularda uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir.

Eğitim parkında gerçek hayattaki trafik şartlarını simüle eden alanlarda öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili bilgiler aktarılmıştır. Öğrencilere, doğru geçiş noktalarını seçme, trafik işaretlerini tanıma ve uygun şekilde kullanma gibi beceriler öğretilmiştir. Trafik ekipleri, öğrencilere trafikte güvenli davranmanın önemini vurgulamış ve onlara trafik kurallarını hatırlatan broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtmıştır.

Bu tür etkinlikler, çocuklara trafik bilincini aşılamak ve trafik kazalarını önlemek amacıyla yapılmaktadır. Çocukların erken yaşlarda trafik kurallarını öğrenmeleri ve trafikte güvenli davranış alışkanlıkları geliştirmeleri, gelecekte daha bilinçli ve sorumlu sürücüler olmalarına yardımcı olur. Trafik ekipleri tarafından verilen eğitimler, toplumun trafik güvenliği konusunda farkındalığını artırmaya yönelik önemli adımlardır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi