Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mobil Trafik Eğitim Tır'ı ile çocuklar bilgi edindi

Mobil Trafik Eğitim Tır'ı ile çocuklar bilgi edindi


Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirilen trafik eğitimi etkinliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta Trafik ekiplerinin işbirliğiyle düzenlenmiştir.

Mobil Trafik Eğitim Tır'ı ile çocuklar bilgi edindi

Bu etkinlik kapsamında Mobil Trafik Eğitim Tırı kullanılmıştır. Cumhuriyet Meydanı'nda konumlanan tır içinde bulunan akıllı tahtalı sınıfta, 785 ilkokul öğrencisine trafik eğitimi verilmiştir.

Eğitim, öncelikle teorik bilgilerin aktarıldığı bir ortamda başlamıştır. Daha sonra öğrenciler, açık alanda bulunan trafik eğitim pistinde pedallı 4 tekerlekli bisikletleri kullanarak uygulamalı eğitim almışlardır. Bu sayede trafik kuralları, yaya geçitleri ve trafik işaretleri gibi konularda pratik yapma imkanı bulmuşlardır. Eğitimde öğrencilere trafik bilinci kazandırmak ve doğru davranışları öğretmek amaçlanmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen bu eğitimler, Tavşanlı'da trafik bilincinin artırılmasına önemli bir katkı sağlamıştır. Öğrencilere trafik kurallarının yanı sıra trafik işaretleri ve güvenli davranışlar hakkında bilgi verilmiştir. Eğitimin sonunda öğrencilere trafik kurallarını içeren bir boyama kitabı hediye edilmiştir. Bu tür etkinlikler, çocukların trafik konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi