Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Mersin'de jandarma yerli radar sistemini kullanıyor

Mersin İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sistemini kullanmaya başladı.

Mersin'de jandarma yerli radar sistemini kullanıyor

Mersin Trafik Jandarması ekipleri, aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını azaltmak amacıyla daha hızlı ve etkili çalışmalar yürütüyor. Lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda aynı anda birçok araç izlenebiliyor. Hız ihlali yapan tüm araçların türleri, hangi şeritte hız yaptıkları ve hız yapılan yerin koordinatları tespit edilebiliyor. Ayrıca, araçların fotoğrafları çekilip video kaydı ile suç tespiti yapılıyor. Hız Tespit Sistemi, araca monte edilmeden seyyar olarak da kullanılabiliyor.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı, yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar sayesinde hız kaynaklı trafik kazalarında azalma olacağını belirtti. Vatandaşların güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaşabilmeleri için 'Söz konusu insan ise trafikte 1 can kaybı bile fazladır' mottosuyla hareket edildiği ifade edildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi