Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kültür ve tabiat varlıklarına zarar veren suç örgütüne 5 ilde operasyon

Kültür ve tabiat varlıklarına zarar veren suç örgütüne 5 ilde operasyon


Adıyaman merkezli bir operasyonda, Ankara, Antalya, Gaziantep ve İstanbul'da faaliyet gösteren ve kültür ve tabiat varlıklarına zarar veren bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Kültür ve tabiat varlıklarına zarar veren suç örgütüne 5 ilde operasyon

Besni Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek amacıyla suç örgütü kurduğu iddia edilen kişilere yönelik jandarma ekipleri harekete geçti.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak kazı ve tarihi eser satışıyla ilgili iddialar üzerine Besni ilçesi merkezli olarak Ankara, Antalya, Gaziantep ve İstanbul illerinde 17 şüphelinin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 17 şüpheliden 13'ü gözaltına alındı.

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 25 adet tarihi esere benzeyen çeşitli obje, 2 adet dedektör, 7 adet hilti, 8 adet bakır arama çubuğu, 36 adet farklı kazı malzemesi, 12 adet cep telefonu, 1 adet bellek ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar, geniş güvenlik önlemleri altında Besni Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma devam etmektedir ve bu operasyonla kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve suç örgütlerine yönelik mücadelenin sürdürülmesi amaçlanmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi