Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Kadıköy'de pitbull dehşeti: Mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi

Kadıköy'de pitbull dehşeti: Mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi


Kadıköy'de, ağızlığı olmayan bir Pitbull cinsi köpek, bir sokak kedisi üzerine saldırdı.

Kadıköy'de pitbull dehşeti: Mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi

Kedinin mahalle sakinleri tarafından uzun uğraşlar sonucu yaralı olarak kurtarıldığı, köpeği ağızlıksız şekilde gezdiren M.K.İ. adlı kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi. Saldırı anları, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Kadıköy Osmanağa Mahallesi'nde yaşandı. Bir iş yerinin önünde, ağızlığı olmayan bir Pitbull cinsi köpeğin sokak kedisi ve çevrede bulunanlara saldırdığına tanıklık eden vatandaşlar, hemen tepki gösterdi. Polis ekipleri, gelen şikayetler üzerine olaya müdahale etti ve köpeğin sahibi olan M.K.İ. isimli şahsı gözaltına aldı. Pitbull cinsi köpek, Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Olay sonrası, mahalle sakinleri yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Olaya ilişkin olarak konuşan çevre esnafı Songül Çomoğlu, "Geçtiğimiz günlerde, ağızlığı olmayan bir çift Pitbull cinsi köpek gözlemledik. Bu sırada mahallemizde beslediğimiz ve ilgilendiğimiz bir kedi vardı. Kedi, yavrularını korumak için köpeğe tırnaklarını çekti. Bunun üzerine Pitbull, kediyi boğazından yakaladı. Maalesef kedi biraz yaralandı. Ancak şu anda kedinin durumu iyi gibi görünüyor ve zaman içinde daha da iyileşeceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak mahalle sakini Hülya Özbay ise, "Mahallemizdeki kedi, Pitbull saldırısı sonucunda yaralandı. Şu anda katı yiyecekleri tüketemiyor, sadece su ve süt ile besleniyor. Bence Pitbull cinsi köpekler yasaklanmalı, çünkü çok tehlikeliler. Zaten yaşanan olayda köpeğin ağzı da bağlı değildi. Bu tür köpeklerin gezdirilmemesi gerekiyor. Olay sırasında orada çocuklar da olabilirdi, ben de olabilirdim. Çok tehlikeli buluyorum" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi