Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Jandarma dron devriyesiyle böyle can kurtarıyor

Jandarma dron devriyesiyle böyle can kurtarıyor


Aksaray’da barajlardaki boğulma vakalarını önlemek amacıyla jandarma, dron ile devriye atarak tehlike anında müdahale etti.

Jandarma dron devriyesiyle böyle can kurtarıyor

Yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı etkin bir denetim yürüten jandarma, yasak olmasına rağmen barajda yüzmek isteyenleri tespit ederek, anında müdahale etti.

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekipleri, karadan ve havadan gerçekleştirdikleri denetimlerde, suya giren veya girmek isteyen üç kişiyi dron kameraları aracılığıyla tespit ederek sudan çıkardı. Bu tür olaylar, dronun etkin kullanımı sayesinde kaydedilirken, ekipler aynı zamanda vatandaşları baraj sularının tehlikesi konusunda bilinçlendiriyor.

Vatandaşlar, gençlerin serinlemek için barajlara girdiğini belirtirken, jandarmanın düzenli kontrollerini ve bilgilendirme çalışmalarını takdirle karşıladı. Mehmet Mercan, “Tatlı su her zaman tehlikeli. Akıntı ve girdaplar var. Burada ayağını dahi suya sokmak tehlikeli” derken, diğer vatandaşlar da jandarmanın eğitimlerinin faydalı olduğunu ifade etti. Jandarma ekipleri, eğitim faaliyetleriyle baraj çevresindeki riskleri azaltmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi