Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
İnternetten dolandırıcılarına dev operasyon

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırmak amacıyla internet üzerinden sahte hesaplar oluşturan dolandırıcılara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

İnternetten dolandırıcılarına dev operasyon

Alınan ihbarları değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte satışlar yaparak vatandaşları mağdur eden kişilere yönelik çalışmalara başladı. Bu kapsamda, 15 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda toplam 85 ekip ve 190 personel görev aldı. Adana, Antalya, Amasya, Batman, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da yapılan baskınlar sonucunda 37 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 45 adet akıllı telefon, 38 adet sim kart, 8 adet hafıza

kartı/USB bellek, 24 adet banka kartı, 6 adet laptop bilgisayar ve 15.940 TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edildi. Bu süreçte 37 şüpheliden 15'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün kararlı mücadelesini bir kez daha ortaya koydu. Polis, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları derhal bildirmeleri konusunda uyardı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi