Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Görüntülü ve sesli elektronik düzenekli kıyafetle ehliyet sınavına jandarma darbesi

Görüntülü ve sesli elektronik düzenekli kıyafetle ehliyet sınavına jandarma darbesi


Aksaray'da gerçekleşen olayda, İl Jandarma Komutanlığı ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir sınav merkezine yönelik operasyon düzenledi.

Görüntülü ve sesli elektronik düzenekli kıyafetle ehliyet sınavına jandarma darbesi

İstihbarat çalışmaları sonucunda, 2 kişinin sürücü adaylarına özel bir kıyafet giydirerek sınava girdirdiği bilgisi elde edildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, bu bilgi üzerine Eskil Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonuyla operasyon için harekete geçti.

Operasyon kapsamında, R.A. ve Ş.E. isimli şahısların sınav merkezinin yakınında araç içinde beklediği tespit edildi. M.E. isimli sürücü adayının sınava girmek üzere merkeze geldiği anda operasyon gerçekleştirildi. M.E.'nin üzerinde yapılan kontrolde, özel tasarlanmış bir kıyafetin içerisine gizlenmiş mini kamera, ses aktarım düzeneği, görüntü aktarım cihazı ve kablosuz internet (Wi-Fi) cihazı ile kulak içi kulaklık ele geçirildi.

R.A. ve Ş.E. isimli şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise çeşitli elektronik cihazlar, mini gizli kameralar, kulak içi kulaklıklar, lityum piller, ses aktarım cihazları, kamera görüntü aktarım cihazları, özel düzenekli kıyafetler ve iç çamaşırları gibi suçla bağlantılı eşyalar bulundu.

Gözaltına alınan sürücü adayı M.E. ve diğer şüpheliler R.A. ve Ş.E., İl Jandarma Komutanlığı'na götürülerek sorgulanmak üzere teslim edildi. Olayla ilgili tahkikat (soruşturma) ise devam etmektedir.

Bu olay, sınav hilelerine karşı mücadele eden yetkililerin başarılı bir operasyonu olarak değerlendirilebilir. Ele geçirilen cihazlar ve düzenekler, sınav güvenliğini sağlamak adına önemli bir tehdidin ortaya çıkarılmasını sağlamıştır. İlgili makamlar, olayın tamamen aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi