Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
GAÜN’de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

GAÜN’de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, "Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı" adlı bir etkinlik düzenledi.

GAÜN’de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

Çalıştay, müzik eğitimi alanında akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler ve ilgili tarafların bir araya geldiği bir platform olarak gerçekleştirildi. İlk oturum olan "Türk Müziği Eğitiminin Güncel Sorunları" oturumunda Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı ve ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Erhan Özden, konuşmasında Türk müziği mirasının genç kuşaklar tarafından benimsenmesi ve yaşatılması için üniversitelerin önemli bir rol oynadığını vurguladı. Türk müziği eğitimi alanında karşılaşılan güncel sorunlara dikkat çeken Prof. Dr. Özden, bu sorunların çözümü için tüm kurumların iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Ayrıca, GAÜN'ün kültür ve sanat alanındaki faaliyetlere önem verdiğini ve Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nin bu vizyonun bir yansıması olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Uğur Türkmen ise konuşmasında konservatuvar sayısının artırılması ve bu alana daha fazla yatırım yapılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, akademisyen sayısının yetersizliği ve cinsiyet dengesinin sağlanamaması konularında eleştirilerde bulundu. Türk müziği konservatuvar mezunlarının sadece öğretmen ya da sanatçı olmakla sınırlı kalmaması gerektiğini ve akademide de yer almaları gerektiğini vurguladı.

Çalıştayın ana konuları arasında Türk müziği eğitiminin mevcut durumu, müfredatın güncellenmesi, teknolojinin eğitim süreçlerine entegrasyonu ve sektördeki iş imkanları gibi konular yer alıyor. Ayrıca, çalıştay kapsamında kaval, kabak kemane, saz, cura gibi Türk Müziği enstrümanlarıyla atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Çalıştay, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde devam edecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi