Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı


Eskişehir'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, fahri trafik müfettişlerinin katılımıyla bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Toplantıda, Eskişehir'de yaşanan trafik sorunları ele alındı ve elektronik ortamda trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenebilecek kanun maddeleri üzerinde duruldu. Fahri trafik müfettişlerinin toplamda 58 farklı maddeye dayanarak trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyebilecekleri belirtildi. Ayrıca, fahri trafik müfettişlerine, kural ihlali gerçekleştiren sürücülere trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenirken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. İhlal tespit tutanakları, bu tutanakların trafik cezasına dönüştürülmesi sonucu oluşan idari para cezası ve karar tutanaklarına ilişkin veriler ile mevzuat değişiklikleri hakkında da fahri trafik müfettişlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, trafik kurallarıyla ilgili videolar da gösterildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Solak, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, "Fahri trafik müfettişleri, elektronik ortamda düzenledikleri tutanakları Emniyet Genel Müdürlüğü'ne elektronik sistem üzerinden bir hafta içerisinde teslim ederler. Trafik güvenliği ile ilgili görüş ve önerilerini bildirebilirler. Görevleri, yer ve zamanla sınırlı olmayıp ülkenin her yerinde geçerlidir. Görevlerini yerine getirirken adil ve tarafsız olmak zorundadırlar. Araç durdurma yetkileri yoktur ve sürücülerle doğrudan muhatap olamazlar. Amacımız, sürücülerin ve şoförlerin trafik kurallarına uymasını sağlamaktır" dedi.

Bilgilendirme toplantısına, 2. Sınıf Emniyet Müdürü İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özcan Arpacı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Sezai Yılmaz, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amiri Komiser Döndü Akyıldız Atar, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Memuru Trafik Polisi Hatice Yanık ve fahri trafik müfettişleri katıldı. Toplantı verimli geçti ve fahri trafik müfettişlerinin soruları cevaplandırıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi