Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Erciş’te “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı

Erciş’te “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı


Van'ın Erciş ilçesinde, Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu başkanlığında "İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

Erciş’te “İnci Kefali Av Yasağı Komisyon Toplantısı” yapıldı

Erciş Kaymakamlık toplantı salonunda, çeşitli kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığının üreme dönemi olan 15 Nisan ve 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak av yasağı ile ilgili tedbirler ele alındı.

Toplantıya Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Aydın ve ilgili birim amirleri katıldı. Konunun önemi ve inci kefalinin korunması gerekliliği üzerinde duruldu.

Toplantıda, inci kefalinin üreme dönemindeki avlanmasının önlenmesi için alınacak önlemler ve denetimler ele alındı. İlgili kurumlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve av yasağının etkili bir şekilde uygulanması için koordinasyon sağlanması konusunda mutabakata varıldı.

İnci kefalinin neslinin korunması ve sürdürülebilir bir ekosistemin sağlanması amacıyla yapılan toplantı, katılımcılar arasında bilgi paylaşımı ve ortak çalışma perspektifini güçlendirmeyi hedefledi. Toplantının sonunda, inci kefalinin korunması için alınacak tedbirlerin etkin bir şekilde hayata geçirileceği vurgulandı.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi