Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ’da öğrenciler trafik kuralları konusunda bilinçlendirildi

Elazığ’da öğrenciler trafik kuralları konusunda bilinçlendirildi


Elazığ'da polis ekipleri, çocuklara yönelik trafik konusunda bilgilendirme faaliyeti düzenlemiştir.

Elazığ’da öğrenciler trafik kuralları konusunda bilinçlendirildi

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi trafik eğitimi kapsamında, Ulukent Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 18 öğretmenin gözetiminde 850 öğrenciye yönelik bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu faaliyetlerin amacı, tüm yol kullanıcılarının trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, trafik kurallarına uyumun artırılarak kazaların önlenmesidir.

Etkinlikler sırasında emniyet kemerinin önemi, güvenli geçiş yerleri, karşıdan karşıya geçme, trafik ışıkları ve genel trafik kuralları gibi konularda uygulamalı olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca, öğrencilere dedektif kartı, kırmızı düdük ve bilgilendirici el broşürleri gibi materyaller dağıtılmıştır. Bu materyaller, çocukların trafik kurallarını daha iyi öğrenmelerine ve trafikte daha güvende olmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Bu tarz etkinlikler, çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri ve güvenli bir şekilde yol kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Trafik bilinci erken yaşlarda kazandırıldığında, gelecekte daha bilinçli ve güvenli sürücüler yetişmesine katkı sağlanmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi