Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Elazığ’da Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

Elazığ’da Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finali Elazığ'da gerçekleştirildi.

Elazığ’da Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen finale, Elazığ, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Malatya, Tunceli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan imam hatip ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, programın önemine değinerek, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün bu alanda yapılan çalışmaları ve öğrencilere verilen destekleri takdir etti. İmam hatip okullarının mesleğe ve alana öğrenci yetiştirme konusunda yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Yiğit, bu tarz etkinliklerin önemine vurgu yaparak, geçmişte imam hatip okullarının tatbikat camilerinde bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiğini ancak son dönemlerde yarışmalar ve programlarla bu güzelliklerin daha geniş kitlelere ulaştığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Hüseyin Demirbaş ise öğrencileri milli ve manevi değerlerle buluşturma görevlerinin olduğunu belirtti. Fen liselerinden imam hatip liselerine kadar tüm öğrencileri milli ve manevi değerleriyle kucaklamak gerektiğinin altını çizen Demirbaş, ülkenin geleceğinin bu değerlerle şekillendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler takdim edildi. Bu tür yarışmalar, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde okuma becerilerini geliştirmelerine ve dinî bilgilerini pekiştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi