Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Doğu Kudüs'te bulunan UNRWA Genel Merkezi'nin çevresi iki kez ateşe verildi

Doğu Kudüs'te bulunan UNRWA Genel Merkezi'nin çevresi iki kez ateşe verildi


UNRWA (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Doğu Kudüs'teki UNRWA Genel Merkezi'nin çevresine yapılan saldırıyı açıkladı. İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te bulunan UNRWA Genel Merkezi'ne saldırı düzenlendiğini belirten Lazzarini, saldırıların iki kez gerçekleştiğini ve çevrenin ateşe verildiğini ifade etti.

Doğu Kudüs'te bulunan UNRWA Genel Merkezi'nin çevresi iki kez ateşe verildi

Lazzarini, saldırının UNRWA ve diğer BM ajansları personelinin bulunduğu bir sırada gerçekleştiğini söyledi. Can kaybının olmadığını ancak açık alanlarda büyük hasar meydana geldiğini belirtti. UNRWA merkezinin arazisinde ajansın araç filosu için bir benzin ve mazot istasyonu olduğunu ve personelin yangını söndürmek zorunda kaldığını, çünkü İsrail itfaiyesi ve polisinin geciktiğini ifade etti.

Lazzarini, saldırının ardından bir kalabalığın yerleşkenin dışında "Birleşmiş Milletler'i yakın" sloganları attığını ve silahlı adamlarla birlikte olduğunu belirtti. BM personelinin hayatının ciddi bir risk altında olduğunu vurgulayan Lazzarini, güvenliğin sağlanana kadar yerleşkeyi kapatma kararı aldığını söyledi.

Son iki aydır Kudüs'teki UNRWA yerleşkesi önünde İsrailli aşırılık yanlılarının protesto gösterileri düzenlediğini ve BM personeline tacizde bulunduğunu belirten Lazzarini, yerleşkenin tahrip edildiğini ve hasar gördüğünü ifade etti. İsrail aşırılık yanlılarının BM personelini silahla tehdit ettiğini belirtti.

Lazzarini, Birleşmiş Milletler personelinin ve tesislerinin uluslararası hukuka uygun olarak her zaman korunması gerektiğini vurgulayarak İsrail'in bu konuda sorumluluk taşıdığını ifade etti. Saldırıların faillerinin soruşturulması ve hesap verilmesi gerektiğini ve aksi takdirde tehlikeli bir durumun ortaya çıkacağını belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi