Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Çocuklar direksiyon başına geçti : Trafik kültürü ve bilinci aşılanıyor

Çocuklar direksiyon başına geçti : Trafik kültürü ve bilinci aşılanıyor


Darıca Belediyesi tarafından inşa edilen Trafik Eğitim Parkı'nda çocuklara trafik kültürü ve bilinci aşılanmaya devam ediyor.

Çocuklar direksiyon başına geçti : Trafik kültürü ve bilinci aşılanıyor

Bu parkta, uzman eğitmenler eşliğinde çocuklara trafik kuralları öğretilirken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Trafik Eğitim Parkı, 4,5 bin metrekarelik bir alana sahiptir ve çocuklara trafikte nasıl davranmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levhaları ve ışıklarının ne işe yaradığı, yaya, sürücü ve yolcu olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği gibi konularda bilgi verilmektedir. Ayrıca, emniyet kemeri takmanın da önemi vurgulanmaktadır.

Darıca ilçesindeki okullarda okuyan ilkokul 4. sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verilmektedir ve bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenci bu eğitimi almıştır. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, çocukları ziyaret ederek başarılar diledi ve her yıl Trafik Eğitim Parkı'nda 4 binden fazla öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. Bıyık, çocukların küçük yaşlarda trafik eğitimi alarak sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, çocukların bu eğitimle trafik kurallarını bilen ve önemseyen bireyler olacaklarına inandığını dile getirdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi