Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Büyükçekmece’de sitede sokak köpeğinin üzerine kaynar su döküldü

Büyükçekmece’de sitede sokak köpeğinin üzerine kaynar su döküldü


Büyükçekmece'de bir sitede beslenen sokak köpeği, vücuduna kaynar su dökülerek saldırıya uğradı.

Büyükçekmece’de sitede sokak köpeğinin üzerine kaynar su döküldü

Hayvansever kadın Özlem Taşer, site çevresindeki sokak köpeklerinden birinin vücudunda yaralar olduğunu fark etti. Köpeği Beylikdüzü'nde bulunan bir veteriner kliniğine götüren Taşer, veteriner hekim tarafından köpeğin vücuduna kaynar su döküldüğünün söylendiğini öğrendi. Bu olay karşısında şok geçiren kadın, köpeğin bakımını üstlenirken aynı sitede daha önce bir başka köpeğe de benzer bir saldırının yapıldığı ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan köpek bir haftadan fazla süredir bakım altında tutuluyor ve hayatta kalma ihtimali olduğu belirtiliyor. Ancak saldırının sorumlusu veya sorumluları henüz tespit edilemedi.

Özlem Taşer, yaşanan olayı anlatırken şunları söyledi: "Şoka girdik diyebilirim. Köpeğin acısı çok büyüktü ve nereye kaçacağını bilemiyordu. Beklenmedik bir manzara ile karşılaştık. Bu daha önce başka bir köpeğe de olmuştu, bu ikinci olay. Site sakinleri olarak şüpheleniyoruz, ancak kimin yaptığını bilmiyoruz. Bu köpekler istenmiyor. Zararsız oldukları sürece canlarımıza dokunulmasını istemiyoruz. Zaten bir olay olduğunda belediye veterinerlerini arayarak yardım istiyoruz. Sokak köpeklerini takip ediyoruz. Ancak site sakinlerinin çoğu sokak köpeklerini istemiyor. Bazı insanlar evlerinde hayvan besliyor ve onlara bakıyorlar, ancak sokak köpeklerini hiç istemiyorlar. Sevdikleri ve sahip çıktıkları hayvanlar var, ama sokak köpeklerini istemiyorlar. İlk gördüğümüzde köpeğin üzerinde kabuklar vardı. Veteriner hekim, götürdüğümüzde köpeğin vücuduna bir insan tarafından yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Bilerek yapılmış, kaynar su kullanılmış."

Bu tür saldırılar, hayvanların yaşam hakkını ihlal ettiği gibi toplumun genel huzurunu ve vicdanını da etkileyen ciddi suçlardır. Hayvanseverler ve yetkililer, bu tür saldırıları önlemek ve suçluları adalet karşısına çıkarmak için çaba sarf etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi