Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bursa'da eş zamanlı 'Kapan-2' uygulaması

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, motosiklet hırsızlıklarını önlemek amacıyla 'Kapan-2' adı verilen geniş çaplı bir uygulama gerçekleştirdi.

Bursa'da eş zamanlı 'Kapan-2' uygulaması

Bu operasyon, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından koordine edildi ve Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri'nden destek aldı.

Yapılan uygulamada, motosikletlerin şase numaraları tek tek kontrol edilerek sürücüler üzerinde detaylı incelemeler yapıldı. Uygulama kapsamında Mayıs ayının başından bu yana toplam 7 bin 393 şahıs ve 6 bin 483 motosiklet sorgulandı. Bu süreçte toplamda 3 milyon 516 bin 435 TL idari para cezası uygulandı, 71 motosiklet trafikten men edildi ve 7 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Ayrıca 5 aranan şahıs da yakalandı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çalıntı motosikletlere karşı yapılan bu tür uygulamaların artarak devam edeceğini belirttiler. Bu tür operasyonlarla motosiklet hırsızlıklarının önlenmesi ve şehir genelinde güvenliğin artırılması hedefleniyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi