Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bir anlık klavye hatası 52 bin TL'ye mal oldu

Bir anlık klavye hatası 52 bin TL'ye mal oldu


Gaziantep'te bir döviz bürosu çalışanı, burma bilezik ve 3 adet gram altın bozduran müşterisine bilgisayardaki klavye hatası nedeniyle 191 bin 20 TL yerine 242 bin 870 TL verdi. Bu yanlış işlem, döviz bürosuna yaklaşık 52 bin TL’ye mal oldu. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Bir anlık klavye hatası 52 bin TL'ye mal oldu

Olay, 10 Temmuz Çarşamba günü Şahinbey ilçesindeki bir döviz bürosunda gerçekleşti. Müşteri, eşiyle birlikte burma bilezik ve 3 gram altınını bozdurmak için dükkana geldi. Döviz bürosu çalışanı, dalgınlık ve klavye hatası sonucu, 3 gram altın için yazması gereken 2 bin 513 TL yerine 21 bin 513 TL yazdı. Bu nedenle, müşteriye yaklaşık 52 bin TL fazla ödeme yapıldı. İşlemi tamamlayan müşteri, döviz bürosundan ayrılırken bu anlar güvenlik kameralarına kaydedildi. Çalışanlar, müşteriye fazla verdiği parayı geri getirmesi için seslendi.

Döviz bürosu çalışanı Samet Kocaardıç, “Günlük yoğunluk nedeniyle bazen dalgın olabiliyoruz. Hesap makinesine doğru yazıyor ama sistemsel hata nedeniyle yanlış para veriyoruz. Bu hata bizim zararımıza oluyor” dedi. Ayrıca, işlem hatasının döviz bürosuna 52 bin TL'ye mal olduğunu ve paranın geri getirilmemesi durumunda çalışanın maaşından kesileceğini belirtti.

Kocaardıç, “Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve parayı geri getirmelerini istiyoruz. Yoğunluktan dolayı yanlış işlem yapabiliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi