Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan kız öğrenci, korku dolu anları anlattı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde lise öğrencisi Nurbahar Sarıkaya, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. 17 yaşındaki Sarıkaya, 20 Mayıs'ta okuldan eve giderken Kızılcalar Mahallesi Gazi Ortaokulu çevresindeki bir parkta saldırıya uğradı.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan kız öğrenci, korku dolu anları anlattı

Köpekler tarafından çevrelenip saldırıya maruz kalan Sarıkaya, sırt çantası ile kendini savundu ve çevredeki vatandaşların yardımıyla köpekler kovalandı. Saldırı anı, bir binanın güvenlik kamerasına kaydedildi. Sarıkaya yara almadan kurtuldu, ancak yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Nurbahar Sarıkaya, yaşadığı olayı şu sözlerle ifade etti: “Parkta arkadaşlarımla otururken, her gün gördüğümüz 10-15 köpek garip bir şekilde saldırdı. Çantamla kendimi savunmaya çalıştım, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldum.” Sarıkaya, küçük çocukların da benzer durumlarla karşılaştığını ve tek başlarına okula gidemediklerini belirterek, köpeklerin barınaklara alınması veya hayvanseverler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

Sarıkaya'nın babası, emekli polis memuru Hüseyin Sarıkaya, kızının köpek saldırısından ucuz kurtulduğunu belirtti. Hüseyin Sarıkaya, köpek saldırılarının önüne geçilmesi için yasa çıkması gerektiğini vurguladı ve hayvanseverlere, köpeklerin mamalarını kaldırımlara bırakmamalarını, belediyelerin belirlediği yerlere koymalarını önerdi. Ayrıca, kısırlaştırmanın yeterli olmadığını, hayvanların davranışlarının kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Hüseyin Sarıkaya, köpeklerin öldürülmesine karşı olduğunu ancak uyutulmasının daha iyi olabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi