Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bacası tüten kereste fabrikalarına ceza

Karabük'ün Yenice ve Eskipazar ilçelerinde faaliyet gösteren üç kereste fabrikasına toplamda 306 bin 108 TL idari para cezası verildi.

Bacası tüten kereste fabrikalarına ceza

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2023 yılında gönderilen müfettişlerin yaptığı incelemeler sonucunda, fabrikaların çeşitli iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almadığı tespit edildi.

İncelemelerde, fabrikalarda "duman tahliye/kontrol sistemi kurulmadığı", toz temizliğinin basınçlı hava ve süpürge ile yapıldığı ve düzenli denetimlerin gerçekleştirilmediği belirlendi. Ayrıca, elektrik panolarının IP koruma seviyelerine ilişkin belgelerin eksik olduğu ve iş yerinde tozlu ortama girip çıkan bir dizel forklift bulunduğu tespit edildi. Bu ihlaller nedeniyle, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 30. maddesi uyarınca cezai işlem uygulandı.

Eskipazar'da faaliyet gösteren bir kereste fabrikasına 224 bin 684 TL, Yenice'de faaliyet gösteren iki kereste fabrikasından birine 46 bin 528 TL, diğerine ise 34 bin 896 TL ceza kesildi. Toplamda 306 bin 108 TL tutarındaki cezalar, özellikle talaşlardan çıkan dumanlar ve dizel forkliftlerin kullanılmasından kaynaklanan ihlaller nedeniyle verildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi