Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aydın merkezli 17 ilde dolandırıcılık yapan 38 kişiden 18'i tutuklandı

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Aydın merkezli bir organize suç örgütüne yönelik önemli bir adım atıldı.

Aydın merkezli 17 ilde dolandırıcılık yapan 38 kişiden 18'i tutuklandı

Bu örgüt, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama suçlarını işliyordu.

Operasyon kapsamında suç örgütü üyesi olan ve suç faaliyetlerini örgütlü bir şekilde gerçekleştiren 38 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi için Aydın'ın Nazilli ilçesi merkezli olarak İzmir, İstanbul, Hatay, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Gaziantep, Manisa, Bartın, Tekirdağ, Van, Balıkesir, Sivas, Samsun, Kütahya ve Uşak illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 38 şüpheli gözaltına alındı ve suçta kullanılan çok sayıda dijital materyale el konuldu. Şüphelilerin adli işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 38 şüpheliden 18'i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 19'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 1'i ise savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı.

Bu operasyonla birlikte 1 milyar 49 milyon TL'lik işlem hacmiyle dolandırıcılık gerçekleştiren ve bu parayı kripto varlıklara dönüştürerek akladığı tespit edilen suç örgütüne ciddi bir darbe vurulmuştur. Hukuki süreç devam ederken, suç örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve adaletin sağlanması için gerekli adımlar atılmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi