Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aydın merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu: 38 gözaltı

Aydın merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu: 38 gözaltı


Aydın merkezli olarak yürütülen operasyonda, 17 ilde faaliyet gösteren organize bir suç örgütüne yönelik önemli bir adım atılmıştır.

Aydın merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu: 38 gözaltı

Bu suç örgütünün gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda 1 milyar 49 milyon TL'lik işlem hacmi elde edildiği tespit edilmiştir. Şüpheliler, bu parayı kripto varlıklara çevirerek aklama işlemi gerçekleştirmişlerdir. Operasyon kapsamında 38 şüpheli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, organize suç örgütü üyesi olan şüphelilerin "Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç Gelirlerini Kripto Varlıklar Üzerinden Aklama" suçlarını örgütlü bir şekilde işledikleri belirlenmiştir.

Suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde yer alan ve suç faaliyetlerini organize bir şekilde gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi için operasyon düzenlenmiştir. Aydın'ın Nazilli ilçesi merkezli olarak, İzmir, İstanbul, Hatay, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Gaziantep, Manisa, Bartın, Tekirdağ, Van, Balıkesir, Sivas, Samsun, Kütahya ve Uşak olmak üzere 17 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar sırasında 38 şüpheli gözaltına alınmış ve suçta kullanılan dijital materyallere el konulmuştur. Şüpheliler, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecektir.

Organize Suç Örgütü üyelerinin, interaktif ürün satışı yapılan platformları ve buna ait güvenli ödeme panellerini klonlayarak sahte web siteleri tasarladıkları ortaya çıkmıştır. Ayrıca örgütün sosyal medya platformlarında yayınladıkları sponsorlu reklamlarla mağdurları kandırdıkları ve sahte web sitelerine yönlendirerek dolandırıcılık yaptıkları belirlenmiştir.

Bu suç örgütünün elde ettiği suç gelirlerini kripto varlıklara çevirerek izlerini kaybettirmeye çalıştıkları ve haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir. Operasyonun detaylı teknik analizler ve işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, işlem hacminin 1 milyar 49 milyon 174 bin 270 TL olduğu belirlenmiştir. Bu süreçte, gizli kripto cüzdanlar deşifre edilmiş ve MASAK ile yapılan koordineli çalışmalarla önemli bir ilerleme kaydedilmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi