Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş yeni iş birlikleri için Bosna Hersek’te

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş yeni iş birlikleri için Bosna Hersek’te


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Bosna Hersek'e gerçekleştirdiği ziyaretlerle öğrenci-personel değişimi ve ortak program açma gibi konularda yeni iş birlikleri sağlamayı amaçladı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş yeni iş birlikleri için Bosna Hersek’te

Bu çerçevede, Rektör Arıbaş, Bosna Hersek'teki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman ve Saraybosna Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, Aksaray Üniversitesi'nde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde yürütülen eğitim faaliyetleri, araştırma ve bilimsel üretim çalışmaları hakkında bilgiler paylaşıldı. Görüşmelerin sonunda, iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, ortak programlar ve sosyal kültürel iş birlikleri gibi konularda ön mutabakata varıldı. Bu iş birliklerinin gelecekte daha da geliştirilmesi planlandı.

ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, Bosna Hersek ziyaretinin son aşamasında Saraybosna Kültür Ataşesi Ahmet Atabaş'ı da ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Rektör Arıbaş'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse ve ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Melayib Bilgin eşlik etti.

Bu ziyaretler, Aksaray Üniversitesi'nin uluslararası iş birliklerini genişletme ve farklı ülkelerle ortak projeler geliştirme çabalarının bir parçasıdır. Öğrenci ve personel değişimi, ortak programlar ve sosyal kültürel iş birlikleri gibi alanlarda yapılan anlaşmalar, üniversiteler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve öğrencilerin uluslararası deneyimler kazanmasına katkı sağlayacaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi