Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme toplantısı yapıldı


Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık, 2024 yılı Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin güvenlik ve asayiş verilerini açıkladı.

Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Vali Aydoğdu, bu dönemde Erzincan genelinde 160 terör operasyonu gerçekleştirildiğini ve toplam operasyon sayısının 371 olduğunu bildirdi.

Göçmen kaçakçılığıyla ilgili olarak yapılan operasyonlarda son iki ayda 36 operasyon düzenlendiği ve yakalanan 78 göçmen ile birlikte 14 organizatörün adli makamlara sevk edildiği belirtildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise il genelinde 43 operasyon gerçekleştirilerek 59 şüphelinin adli işlemler için sevk edildiği ifade edildi.

Kaçakçılık ve mali suçlarla mücadelede ise Erzincan'da son iki ay içinde 50 operasyon düzenlendiği ve 70 şüphelinin adli makamlara sevk edildiği açıklandı. Asayiş olaylarına yönelik olarak ise Mayıs ve Haziran aylarında il genelinde bin 309 olay meydana geldiği, bunlardan bin 287'sinin aydınlatıldığı kaydedildi. Bu dönemde asayiş olaylarında geçen yıla göre düşüş yaşandığı vurgulandı.

Suçların çeşitlerine göre aydınlatma oranları incelendiğinde, takibi gereken olaylarda ve millete/devlete karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranlarının %100, topluma karşı işlenen suçlarda %98,73 ve kişilere karşı işlenen suçlarda %99,51 olduğu belirtildi.

Ayrıca, son iki ay içinde Erzincan'da 923 bin 885 kişinin sorgulandığı ve arama kaydı bulunan 471 kişinin yakalandığı, siber olaylarda 79 olayın meydana geldiği ve bunların 72 tanesinin aydınlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Trafik uygulamalarında ise 201 bin 823 aracın kontrol edildiği ve geçen yıla göre kontrol edilen araç sayısında %35 artış sağlandığı ifade edildi.

Son olarak, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadelede yaşanan olay sayısının azaldığı, okul çevreleri ve okul servislerinde yapılan denetimlerde ise 376 okul çevresinde ve 825 umuma açık alanda denetim yapıldığı ve 11 bin 98 kişinin sorgulandığı bilgisi verildi. Vali Aydoğdu, Erzincan'ın güvenliğinin korunması için kolluk kuvvetleriyle birlikte kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi