Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Artvin'de ‘Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği’ başladı

Artvin'de ‘Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği’ başladı


Artvin'de, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde gerçekleştirilen "Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği" başladı.

Artvin'de ‘Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği’ başladı

 İl merkezi ve köylerden bin 500'ün üzerinde okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencisinin katıldığı etkinlik, kitap okuma ve doğayı sevgiyle tanıştırma amacını taşıyor. Artvin Valiliği bünyesinde Artvin Çoruh Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunda "Okuyan Artvin Projesi" kapsamında düzenlenen şenlikte, yazarlar Gökçe Ateş Aytuğ, Şiirsel Taş, Bahar Ulukan ve Burcu Aktaş, öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Şenlik kapsamında çocuklar için yüz boyama, sağlıklı atıştırmalıklar ve geleneksel oyunlar düzenlendi. Ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün tanıtım tırıyla "Su Hayattır" konulu tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Yusufeli Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Aslı Güngör, geçen yıl da şenliğe katıldığını belirterek, okudukları kitapların yazarlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Arhavi Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ruhşen Ali Yılmaz ise sınıf arkadaşlarıyla birlikte yazdıkları "Kum Tanesi ve Efenin Seyahati" adlı öykü kitabını etkinlikte sergilediklerini söyledi. Ayrıca, "Küçük Kalemler Büyük Hayaller Atölyesi" adı altında kurdukları atölyede çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

"Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği", 10 Mayıs günü saat 16.00'ya kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi