Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı

Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı


Aksaray'da şiddetli yağışlar sonucunda bir mandıra çökmüş ve içerisinde 750 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Olayın haber verilmesi üzerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. Kurtarma çalışmaları, iş makinelerinin de yardımıyla başlatılmıştır.

Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı

Kurtarma operasyonu devam etmekte olup, net hayvan sayısı henüz belirlenmemiştir. İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, telef olan hayvanlar olduğunu ve toplam hayvan sayısının 750 olduğunu belirtmiştir. Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kesin sayıya ulaşılacaktır.

Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise bölgede 3 gündür devam eden yağışlardan dolayı mandıranın çöktüğünü ve yaklaşık 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığını ifade etmiştir. Hayvanların ne kadarının zarar gördüğü, sabah yapılan sayımdan sonra netleşecektir. Kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, hayvanların kurtarılması için çaba harcanmaktadır.

Bu tür doğal afetlerde, yetkililer ve ekipler hızlı bir şekilde müdahale ederek kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. İlgili kurumlar, hayvanların güvenli bir şekilde kurtarılması ve durumun kontrol altına alınması için gereken çabayı göstermektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi