Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı

3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı


Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç'un yaşadığı sağlık skandalı oldukça üzücü bir olay.

3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı

Küçük Buğra, yanlış teşhis sonucu 2,5 yıl boyunca hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisiyle kemoterapi tedavisi görmüş, ancak daha sonra yapılan tetkiklerde gerçek teşhisin sistemik jia olarak da bilinen ateşli-iltihaplı romatizma olduğu ortaya çıkmış. Bu süreçte yanlış tedavi sonucunda çocuğun saç dökülmesi ve aşırı kilo alma gibi olumsuz etkiler yaşadığı belirtilmiş.

Ailenin yaşadığı bu travmatik süreçte, Adana'da özel bir hastanede doğru teşhisin konulmasıyla tedavi yöntemlerinin değiştiği ve Buğra'nın artık düzenli olarak tedavi edildiği anlaşılmış. Anne Hatice Koç, yaşadıkları mağduriyet nedeniyle sorumlu doktorlardan şikayetçi olduklarını ve hukuki süreci başlattıklarını belirtmiş. Ayrıca, yanlış teşhis sonucu uygulanan ağır tedavilerin çocuğun sağlığına olumsuz etkileri olduğunu vurgulamış ve bu durumun başkalarının da yaşamaması için mücadele ettiklerini dile getirmiş.

Buğra'nın şu anda romatizma tedavisi aldığı ve durumunun stabil olduğu ifade edilmiş. Aile, yaşadıkları bu acı tecrübenin başkaları tarafından tekrarlanmaması için adalet arayışını sürdürüyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi