Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ZBEÜ’den Uluslararası Alanda büyük başarı

ZBEÜ’den Uluslararası Alanda büyük başarı


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), 2024 yılı SCIMAGO Institutions Rankings (SIR) verilerine göre Mühendislik ve Fen alanlarında Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer almıştır.

ZBEÜ’den Uluslararası Alanda büyük başarı

SIR, araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve web görünürlüğü gibi faktörlere dayalı olarak üniversiteleri derecelendiren önemli bir kuruluştur.

ZBEÜ, Makine Mühendisliği alanında Türkiye genelinde birinci, Orta Doğu'da sekizinci, OECD ülkeleri arasında 174'üncü ve dünya genelinde 274'üncü sırada yer almıştır. İnşaat Mühendisliği alanında ise Türkiye genelinde dördüncü, Orta Doğu'da 15'inci, OECD ülkeleri arasında 176'ncı ve dünya genelinde 296'ncı sıradadır.

Diğer alanlarda da ZBEÜ başarılı bir performans sergilemiştir. Enerji kategorisinde Türkiye'de yedinci, Matematik alanında dokuzuncu, Bilgisayar Mühendisliği alanında 11'inci, Fizik ve Astronomi alanında 22'nci, ve Mühendislik kategorisinde 33'üncü sıradadır.

Ayrıca, ZBEÜ 2024 Araştırma Endeksi sıralamasında Türkiye'deki 140 üniversite arasında 45'inci sırada yer almıştır.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bu başarının akademik ve idari personelin çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirtmiştir. Üniversitenin her alanda gösterdiği çabaların ulusal ve uluslararası sıralamalarda en üst noktalara ulaşma hedefiyle devam edeceğini vurgulamış ve başarıya katkıda bulunan herkese teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi