Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
'Yüsra'mın kanını yerde bırakamazsınız'

'Yüsra'mın kanını yerde bırakamazsınız'


Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra'nın hayatını kaybetmesi üzerine ailesi, hastane yönetimi ve doktorlara çağrıda bulundu.

'Yüsra'mın kanını yerde bırakamazsınız'

Yüsra Türkoğlu'nun annesi Azime Buse Türkoğlu, yaşanan ihmalleri yalanlayanlara tepki gösterdi ve "Olayda ihmali olan doktorlar arkadaşlarınız olabilir. Ama yaşananlara yalan diyemezsiniz. Yüsra'mın kanını yerde bırakamazsınız" dedi.

Aile, yaşanan ihmallere yönelik suçlamalara karşı hastane yönetiminden tıbbi gerekliliklere uygun yanıtlar beklediklerini belirtti. 19 Mayıs Pazar günü meydana gelen olayda, Yüsra Türkoğlu'nun bahar nezlesi şikayetiyle Bursa Şehir Hastanesi'ne götürüldüğü ve burada serum takıldıktan kısa bir süre sonra fenalaştığı ifade edildi. Ailenin iddiasına göre, Yüsra 11 saat boyunca sedyede bekletildi ve durumu giderek kötüleşti.

Kardiyoloji doktorunun durumu kritik olarak değerlendirmesi üzerine Yüsra yoğun bakıma alındı, ancak kalbi sürekli durduğu için entübe edilmek zorunda kalındı. Aile, yoğun bakım katına çıkarılmadıklarını ve yeterli bilgi verilmediğini iddia etti. Olayın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Anne Azime Buse Türkoğlu, kızının ölümünden sonra yaşadıklarını anlattı: "Yüsra'yı bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye götürdük. Ertesi gün saat 18.20'de çocuğumun vefat haberini verdiler. Çocuğumun kalbini çalıştırmak için EKO cihazının eksik olduğunu söylediler. Yoğun bakımdaki doktor, 'Böyle çocuklar çok geliyor annesi, yoğun bakımda 16 tane çocuk var. En bilinci açık sizin çocuğunuz ve yarın belki normal odaya bile alabiliriz' dedi."

Baba Cemil Türkoğlu, ailelerinin genetik olarak hiçbir sağlık sorunu olmadığını vurgulayarak, "Alerjik vakaya yanlış ilaç yüklendiğini düşünüyoruz. Biz de doktorlarımızı ve ülkemizi seviyoruz. Ancak Yüsra'ya teşhisi kim koydu? Kardiyoloji mi? Yoğun bakım doktoru mu? Yoksa acil doktoru mu? Madem hastane yoğun bakımında yer yoktu, neden başka bir hastaneye sevki yapılmadı?" dedi.

Bursa Tabip Odası ise olaya ilişkin açıklama yaparak doktorları savundu ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin sağlık çalışanlarını hedef gösterdiğini belirtti. Açıklamada, Yüsra'nın taşikardik olduğu fark edilerek sarı alana yönlendirildiği ve gerekli tıbbi müdahalelerin yapıldığı ifade edildi.

Yüsra Türkoğlu'nun ailesi, kızlarının mezarı başında gözyaşı dökmeye devam ediyor ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi