Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan ESOGÜ’ye ziyaret

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan ESOGÜ’ye ziyaret


'Potansiyel Mezun Çalışmaları' kapsamında, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye Mezunları grubu yetkilileri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni (ESOGÜ) ziyaret etti.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan ESOGÜ’ye ziyaret

Ziyaret sırasında bir toplantı gerçekleştirildi ve toplantıya ESOGÜ Uluslararası Öğrenci Kabul Kayıt Koordinatörü ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber, ESOGÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ali Şahin ve YTB yetkilileri katıldı.

Toplantıda, kurumlar arası iş birliği konusu ele alındı ve ardından heyet ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçerek eğitimlerinin son yılında olan uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. YTB yetkilileri, uluslararası öğrencilerin Türkiye'nin gönüllü elçileri olduğunuvurgulayarak, mezuniyet sonrasında YTB'nin akredite edilmiş mezun dernekleri aracılığıyla iletişimlerini sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, YTB'nin 30'dan fazla ülkede mezun derneklerine sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu ziyaret ve toplantı, YTB'nin Türkiye'de eğitimlerini tamamlayacak uluslararası öğrencilerle ilişkilerini sürdürme ve onları Türkiye'nin tanıtımında aktif bir rol almaya teşvik etme amacını taşıyor. YTB, mezun olan öğrencilerle bağlantılarını sürdürerek, onları Türkiye ve Türk kültürüyle ilgili etkinliklere katılmaya teşvik ediyor ve aynı zamanda mezun dernekleri aracılığıyla iletişimi destekliyor. Bu sayede, uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimleri ve mezuniyet sonrası kariyerleri hakkında destek sağlanması ve güçlü bir ağ oluşturulması hedefleniyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi