Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
YSK’den Ordu, Hatay ve Ardahan için yapılan itirazlara ret

YSK’den Ordu, Hatay ve Ardahan için yapılan itirazlara ret


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay ve İskenderun, İYİ Parti'nin Ordu ve AK Parti'nin Ardahan için yaptığı itirazları değerlendirdi ve tam kanunsuzluk itirazlarını reddetti.

YSK’den Ordu, Hatay ve Ardahan için yapılan itirazlara ret

YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında siyasi partilerin yapmış olduğu itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00'te toplanan kurul, 3 siyasi partinin 3 il ve 4 ilçe olmak üzere toplam 7 seçim bölgesi için yaptığı olağanüstü ve tam kanunsuzluk itirazlarına ilişkin sonuçları açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay ve İskenderun için yaptığı itiraz, ölü seçmenlerin oy kullandığı, güvenlik güçlerinin sandık kurulu başkanı olduğu ve geçersiz oyların neden geçersiz olduğunun belirtilmediği gerekçeleriyle tam kanunsuzluk durumunun oluştuğunu iddia etmesine rağmen, YSK tarafından reddedildi. Ayrıca CHP'nin Konya Hadim ve Ardahan Çıldır için seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri de reddedildi.

İYİ Parti'nin Ordu seçimlerinde 95 sandık kurulu üyesinin siyasi parti üyesi olması ve çift mühür nedeniyle geçersiz sayılan oyların çoğunda İYİ Parti mührünün bulunmasını gerekçe göstererek yaptığı tam kanunsuzluk itirazı da YSK tarafından reddedildi.

Öte yandan AK Parti'nin Ardahan seçimlerinin yenilenmesi ve yeniden seçime gidilmesi talebi de YSK tarafından kabul görülmedi.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi